eDivisie, wat is de eDivisie Wat zijn eSporters?

De FIFA Eredivisie op de spelcomputer, beter bekend als de eDivisie. Wat is de eDivisie? Wat zijn eSporters? Kortom; alles over de eDivisie.

Wat is de eDivisie?

De eDivisie is de FIFA competitie van Eredivisie profclubs. Elke profclub uit de Eredivisie wordt vertegenwoordigd door een gamer.

De wedstrijden die elke week door profclubs worden gespeeld, worden ook elke week door de gamers van de club gespeeld.

Speelt Ajax in de Eredivisie tegen Feyenoord, dan speelt de gamer van Ajax ook tegen de gamer van Feyenoord in dezelfde week.

Met welke teams wordt er gespeeld?

Alle 18 Eredivisie teams spelen ook in de eDivisie. Ze spelen alleen niet met de selecties van de Eredivisie. Er wordt gebruik gemaakt van de spelmodus FIFA Ultimate Team.

Met deze fantasie spelmodus kunnen teams worden gevormd met alle spelers van de huidige FIFA-versie. Zo kan het dus zijn dat Cristiano Ronaldo en Messi bij FC Groningen in de eDivisie spelen.

Er is gekozen om met FIFA Ultimate Team te spelen om het eerlijk te houden. Elke club heeft nu een eerlijke kans om met sterke spelers te spelen.

Zou er met de selecties van de Eredivisie worden gespeeld, dan zou het voor de gamer van FC Emmen een stuk lastiger zijn om van Ajax te winnen, puur omdat FC Emmen een mindere selectie heeft in de FIFA games.

Hoe werkt promotie en degradatie in de eDivisie?

Clubs die in de echte Eredvisie degraderen zullen ook in de eDivisie degraderen. Een club die laatste wordt in de eDivisie hoeft dus niet persé te degraderen. Dit is afhankelijk van de Eredivisie.

Hetzelfde geldt voor de clubs die promoveren. Dat is afhankelijk van welke clubs er zullen promoveren vanuit de eerste divisie.

Wat zijn eSporters?

Elke gamer die een club vertegenwoordigd wordt een eSporter genoemd.

De eSporters worden door de Eredivisie clubs zelf gekozen. Zo zijn er onder andere bij ADO den Haag en bij PSV FIFA-toernooien geweest om eSporters te selecteren.

Ajax heeft twee eSporters onder contract, waarvan er één actief is in de eDivisie.

De competitie op TV en YouTube

De Nederlandse gamers competitie van FIFA is te volgen op FOX Sports. Alle wedstrijden worden op vrijdag op FOX Sports uitgezonden.

Ook op het YouTube kanaal van de gamers competitie zijn alle wedstrijden en analyses te vinden. Zo worden er bekende gamers en BN-ers ingezet om de wedstrijden in de studio te analyseren.

Op Twitch zijn de wedstrijden ook te zien.

Ook zo’n goed team opbouwen?

Heb je gezien hoe enorm goed de FUT teams in de eDivisie zijn? Dat is echt bizar. Maar ook jij kan zo’n team opbouwen. Het makkelijkste doe je dat natuurlijk met FIFA Coins.

Maar hoe krijg je nou zoveel FIFA Coins? Dat is heel makkelijk, op internet kun je FIFA Coins namelijk heel goedkoop kopen.

Wij vergelijken verschillende webshops. Zo weet jij waar je de FIFA Coins het betrouwbaarste en goedkoopste kunt kopen. Bekijk de prijzen van goedkope FIFA Coins.

Scroll to Top